Food by Four | Recepten
220
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-220,edgt-core-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor-ver-2.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
Food by four - sous-vide company - rundvlees

Inspiratie & recepten

Food by four - draadjesvlees salade
BBQ- Koude rundvlees aardappelsalade
Heerlijk voor bij de BBQ!

 

Benodigdheden:
• 1,5 kilo aardappels (vastkokende)
• 300 gr. draadjesvlees van Food by Four
• Blik erwten met wortelen (ong. 500 ml.)
• 100 gr. fijn gesnipperde ui
• 100 gr. fijn gesnipperde augurk
• 50 gr. kleine zilveruitjes (1x doorsnijden)
• 200 gr. slasaus of naar behoefte en smeuïgheid
• 1 tl. paprikapoeder
• 1 rundvleesbouillonblok
• zout en peper

 

Voor een mooie opmaak
(natuurlijk niet nodig maar wel leuk):

• 50 ml slasaus
• 3 eieren (hard gekookt)
• 2 tomaten
• 2 grote augurken
• nog wat zilveruitjes
• paprikapoeder

Bereiding

Zet het soepvlees op met 1 liter water en doe het rundvleesbouillonblok erbij, breng aan de kook, schep het schuim eraf en laat het 3 tot 4 uur trekken (door het rundvleesbouillonblok krijgt het soepvlees wat meer smaak). Haal het vlees uit de pan en laten afkoelen en na goed afkoelen in kleine stukje trekken met twee vorken.

 

OF

 

Koop een pakje gegaard draadjesvlees van Food by Four en trek die met twee vorken uit elkaar zoals bij pulled beef. Het vlees kan koud blijven als je het gaat verwerken!

– schil de aardappels en kook ze gaar, giet ze af en laat ze afkoelen
– kook de eieren hard (9 – 10 minuten)
– doe de aardappels in een grote kom en prak ze in stukken. Let op het moet GEEN puree worden.
– laat de erwten met wortels uitlekken in vergiet en snij de wortels, ui, augurken en zilveruitjes klein
– doe het draadjesvlees, erwten met wortels, fijngesnipperde ui, augurk en zilveruitjes bij de aardappelen en meng goed door elkaar met
– voeg de slasaus of mayonaise, paprikapoeder en wat zout en peper toe en meng weer goed door elkaar
– schep nu alles op een grote schaal

 

GARNERING TIP: zie foto boven
Giet 50 ml. slasaus erover en strijk met de bolle kant van een lepel het helemaal uit zodat de koude schotel bedekt is met een laagje slasaus. Maak de rest op, zoals te zien is op de foto of gebruik uw eigen fantasie.

Makkelijk, lekker snel en zonder gasaansluiting

Food by four - sous-vide company - sukade met rijst
Snel en gezond!
Misschien niet een culinair hoogstandje, maar wel héél snel een lekkere en gezonde maatlijd op tafel.

 

Benodigdheden 2 personen:

• Draadjesvlees of Hacheevlees van Food by Four 300 gram
• Magnetron rijst (klaar binnen 1 minuut) of witte snelkookrijst 8 minuten
• Geconserveerde doperwtjes, worteltjes/ doperwtjes, sperzieboontje

Bereiding

1. Warm alles op in de magnetron
2. Klaar binnen 5 minuten

Serveren met witte rijst of heerlijk over een patatje.

 

Ook lekker:
Als je meer tijd hebt, is zelf verse groenten klaarmaken net zo lekker en gezond!

food by four - the sous vide company - doppertjes
Food by four - sous-vide company - hachee - rundvlees - saus - jus
Heelijke saus van basis-jus uit onze verpakking
Met name in de tijd van stampotten en winterkost kan het zijn, dat u de hoeveelheid jus in de verpakking net niet voldoende vindt. U kunt heel makkelijk de hoeveelheid in het pakje als basis gebruiken voor een heerlijke saus die bij ons vlees past.

 

Benodigdheden:

• Basis jus uit de verpakking (mag al opgewarmd zijn)
• Water of rode wijn (eigen keuze)
• Olijfolie of boter; wat u gewend bent en lekker vindt
• Eventueel eigen smaakversterkers zoals, kruiden, mosterd, ketjap, curry of ketchup

Bereiding

1. Verwarm het vlees zoals u gewend bent
2. Haal het vlees uit de verpakking en leg even apart van de saus
3. Giet de saus in een steelpannetje
4. Spoel de binnenkant van de verpakking uit met 1 (volume) deel water of rode wijn en giet dit bij de saus
5. Voeg nog een deel water of wijn toe (totaal 2 delen water)
6. Voeg 1 deel olijfolie of boter toe
7. Zorg dat dit alles aan de kook komt en proef even
8. Wilt u smaakversterkers als kruiden, mosterd, ketjap curry of iets anders toevoegen, dan is dit het moment
9. Let op altijd blijven roeren of kloppen

 

Is de saus naar uw mening te dun, dan kunt u die makkelijk verdikken met Maizena (maiszetmeel).
1. Maak apart in een kopje een papje van Maizena met water tot deze glad is
2. Voeg heel voorzichtig de Maizena toe aan de jus en blijf roeren
3. Voeg langzaam toe, tot u de gewenste dikte heeft.
4. Is de saus te dik, kunt u weer verdunnen met water of rode wijn.

 

TIP: bak een uitje licht aan en als de ui glazig is, aan de saus toevoegen en nog even een minuut mee laten garen. HEERLIJK!

food by four - the sous vide company - Boeuf Stroganoff
Snelle stoofschotel met Boeuf Stroganoff als basis
In de zomermaanden in no time een luxe vleesgerecht serveren? Probeer dit eens voor 4 personen:

 

Benodigdheden:

• 2 doosjes Boeuf Stroganoff van Food by Four 300 gram
• 2 uien
• 1 teentje knoflook
• 250 gram (kastanje) champignons
• 150 gram spekreepjes
• 40 gram (room)boter
• 4 eetlepels zilveruitjes
• 70 gram tomatenpuree
• 2 eetlepels bloem
• 200 ml rode wijn
• 200 ml runderbouillon à je mag wat meer rode wijn nemen t.o.v. de bouillon als je dat lekker vindt!
• Nog wat peper (zout mag, maar is niet perse nodig)
• 1 eetlepel gedroogde tijm

Bereiding

1. Pel de uien, snipper deze
2. Snij de champignons in 4 delen van de hoed naar de steeltjes
3. Pel de knoflook en snij deze fijn (knoflook niet persen aub).
4. Verhit een braadpan en doe de spekjes erin, zonder boter of olijfolie (vaak komt er veel vocht uit de spekjes. Laat het vocht verdampen en bak de spekjes krokant. Haal ze uit de pan
5. Laat het spekvet in de pan en voeg de boter toe. Laten smelten
6. Bak de uien en de knoflook gedurende vijf minuten zachtjes aan.
7. Voeg de tomatenpuree, champignons, zilveruitjes toe en bak dit 3 minuten mee
8. Voeg nu de bloem toe en blijf gedurende 1 a 2 minuten goed roeren
9. Haal de Boeuf Stroganoff uit de verpakking in voeg toe aan het mengsel in de pan. Het vuur mag nu hoog op
10. Voeg ook de rode wijn en de bouillon toe.
11. Houd het vuur voorlopig nog even hoog, tot alles begint te koken.
12. Niet vergeten af en toe te roeren en ook het product op de bodem goed mee roeren
13. Als alles goed op temperatuur is, nog 3 minuutjes op een zacht vuurtje door laten pruttelen
14. Als de saus te dik of te weinig is, kan je al roerend altijd een beetje wijn, bouillon of water toevoegen.

Lekker bij een stampot of met ovenfrietjes

food by four - goulash
Goulash met breekbrood
Een snelle maaltijd voor doordeweeks. Sneller kunnen we het niet maken, wel makkelijker!
Snel een voedzame maaltijd op tafel waar alles in zit, maar echt geen tijd?

 

Hier volgt het kortste recept dat u kent:

 

Benodigdheden:

• Goulash van Food by Four 300 gram
• Afbreekbrood
Eventueel extra gebakken ui en/of champignons

Bereiding

1. Bak het stokbrood af zoals op de verpakking staat beschreven.
2. Verwarm de Goulash volgens zoals omschreven op de achterkant van het doosje
3. Doe de Goulash in een grote soepkom en voeg eventueel heet water toe om er iets meer een soepje van te maken.
4. Breek het brood (na iets afkoelen) en voeg dit toe aan de Goulash. Eet een deel van het brood met wat (echte) boter besmeerd. Dus een snelle heerlijke combinatie van soppen, breken en uw vingers erbij aflikken.

 

Ook lekker:
voeg wat extra ui en champignon toe voor een hoger groente aandeel

Food by four - goulash preekbrood
food by four - the sous vide company - sukadelap
Sukadelap, net even anders…
Een sukadelap met gebakken krieltjes, niet iets waar je direct aan zit te denken. Toch is het een heerlijke combinatie.

 

Benodigdheden voor 2 personen:

• Sukadelap van Food by Four 300 gram
• Olijfolie
• 1 a 2 teentjes Knoflook (zelf kiezen)
• 150 gram Kastanje champignon (of gewone)
• 8 bosuitjes
• 2 tomaten
• 6 zwarte olijven
• Kriel aardappeltjes
• Provençaalse kruiden

Bereiding

1. Snij 7 van de 8 bosuitjes in grove lengtes van ongeveer 1 cm
2. Snij 1 van de 8 bosuitjes in kleinere lengtes (apart van elkaar bewaren)
3. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn (niet persen aub)
4. Maak de champignon schoon met een borsteltje of met een keukenpapiertje
5. Snij de champignons aan plakjes
6. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook en de 7 grof gesneden bosuitjes toe
7. Verhit ondertussen in een andere pan wat olijfolie en bak hierin de krieltjes goudbruin
8. Voeg de champignon toe aan het uien en knoflook mengsel als deze iets bruin wordt
9. Ongeveer 5 minuten doorgaren op half vuur, in die tijd …………….
10. Verwarm de sukadelap op 750W max 5 minuten in de magnetron (zie verpakking!)
11. Voeg nu de tomatenblokjes toe aan het mengsel in de pan. Warm dit nog even 3 minuten door op een hoog vuur met regelmatig doorroeren
12. Garneer dit groentemengsel met de helft van de fijner gesneden bosui en met de zwarte olijven.
13. Voeg de andere helft van de fijngesneden bosui door de gebakken krieltjes (naar smaak bestrooien met Provençaalse kruiden).

 

Ook lekker:

Een klein blikje uitgelekte perzikschijfjes toevoegen aan het groentemengsel net voor het serveren.