Food by Four | Veel gestelde vragen
50669
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-50669,edgt-core-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor-ver-2.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
food by four - the sous-vide company - sukadelap

Veel gestelde vragen

We krijgen veel vragen over onze producten, het productieproces en ons bedrijf. Hieronder proberen we antwoord te geven op de meest gestelde vragen.

Wat is het idee achter jullie producten?

Wij, als liefhebbers van een goed en eerlijk stukje rundvlees, zochten een manier om rundvlees-bereiding voor de consument sneller en vooral makkelijker te maken. Want zeg nou zelf, als je even snel iets lekkers en gemakkelijk op tafel wilt zetten, dan is rundvlees meestal niet de eerste keuze. Tot nu! Onze producten staan binnen 5 minuten op tafel en zijn daarbij een alternatief voor andere snelle vleessoorten als varkensvlees en kip. Het is dus niet meer nodig om lang in de keuken te staan en kennis te hebben van rundvlees-bereiden om van een ouderwets lekker stukje rundvlees te kunnen genieten!

Jullie voegen echt geen E-nummers toe?

Naast het vlees en wat water voor de jus, voegen we bij bijna alle producten alleen natuurlijke kruiden toe. Om een goede binding van de saus verkrijgen, gebruiken we wel wat hulpstoffen. Deze stoffen staan niet op de lijst van E-nummers. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zetmeel, gist of chicorei. Op deze site vind je bij elk product de volledige omschrijving van de ingrediënten. Natuurlijk staan deze ook op de achterkant van de verpakking. LET OP: Alleen bij de gehaktballen zijn wel een aantal E-nummers opgenomen!

 

En ook glutenvrij?

Rundvlees is van nature glutenvrij. Gluten is het woord voor eiwitten die voorkomen in tarwe, gerst, rogge, spelt en het minder bekende kamut (khorasantarwe). We gebruiken daarom ook geen tarwezetmeel, maar in plaats daarvan aardappel- en maiszetmeel. Aardappelen en mais zijn van nature ook glutenvrij. Daarnaast worden er in onze fabriek geen gluten houdende granen verwerkt of toegepast. Dus met een gluten-intolerantie kun je gegaard rundvlees eten, MAAR let op, wij kunnen door andere producten (die niet van ons merk zijn) niet 100% garanderen, dat er geen gluten verwerkt worden in onze fabriek.

Waar komt jullie vlees vandaan?

Het rundvlees dat wij voor onze producten gebruiken komt uitsluitend van koeien van het Europese vaste land. De dieren zijn in hun leven goed verzorgd en door de veehouder gehouden om melk te produceren. Ze hebben een goed leven gehad en de meeste dieren hebben regelmatig buiten in de weide gelopen.

Is jullie vlees biologisch?

Nee, dat predicaat kunnen we nu nog niet aan ons vlees meegeven. De vraag is eenvoudigweg niet groot genoeg op dit moment. In onze productielocatie kunnen we wel dieren verwerken met een biologisch predicaat. In ons systeem kunnen we namelijk biologisch vlees goed gescheiden houden, registreren en verwerken naast het reguliere vlees. Dat betekent dat we bij voldoende vraag naar biologisch, heel snel en gecertificeerd over kunnen gaan naar het verwerken van biologische producten.

En Halal?

Voor halal vlees geldt hetzelfde als voor biologisch vlees (zie hierboven).

Wat is sous-vide garen?

Sous-vide is Frans en betekent letterlijk “onder vacuüm”. In principe is onze bereiding van het rundvlees hetzelfde als wat u thuis doet: vers, met de hand gesneden vlees kruiden en een beetje water toevoegen voor de jus. Wij verpakken het vlees vervolgens in een folie dat onder vacuüm wordt gebracht. Sous-vide garen is het proces waarbij de folie met het vlees in een waterbad 8 uren lang op ongeveer 80 graden Celsius wordt gegaard. Hierdoor wordt het vlees geleidelijk en gelijkmatig gegaard. Door het sous-vide garen, kunnen we goed gecontroleerd de perfecte en juiste kwaliteit leveren in gaarheid en (bacteriologische) kwaliteit. Een groot voordeel van sous-vide garen is dat smaak- en voedingsstoffen bewaard blijven in de vacuüm-verpakking. Dus thuis, als de verpakking voor het eerst wordt geopend, komt de optimale, volle en natuurlijk smaak volledig tot z’n recht.

Hoe kan jullie vlees zo lang houdbaar zijn?

Nog een groot voordeel van de sous-vide bereiding is de lange houdbaarheid van het gegaarde vlees. Nadat we het verse vlees hebben gekruid en in een folie vacuüm hebben verpakt, gaan we het vlees bereiden. Door het vacumeren wordt alle zuurstof uit de verpakking gehaald. Tijdens het garen, rond 8 uren op ongeveer 80 graden Celsius, worden alle bacteriën, schimmels en ook gisten vernietigd. Omdat na het garen het vlees niet meer uit de verpakking wordt gehaald, is er geen kans op nabesmetting. Zelfs na acht weken in de koeling is ons vlees nog steeds in topconditie, om het zo maar te zeggen.

Kan ik het vlees in de vriezer bewaren?

Ja dat kan! Het verse vlees wordt sous-vide bereid en daarna bewaard in de koeling. Als u ons vlees koopt in de supermarkt, is het dus nog nooit ingevroren geweest. Uit onze testen blijkt dat na het invriezen het ontdooide vlees geen kwaliteitsverlies heeft, qua smaak, malsheid en alle andere eigenschappen. U kunt het zelfs direct vanuit de diepvries opwarmen in magnetron of via de andere bereidingswijzen zoals aangegeven op de verpakking. U kunt dus gerust een voorraadje in de diepvries bewaren…

Ik gebruik geen magnetron, hoe warm ik het op?

Ons gegaarde vlees is op verschillende manieren te verwarmen. Bijvoorbeeld au bain-marie: het vlees in de folie in een pannetje met heet water verwarmen (geen gaatjes in de folie prikken ;-). Lekker makkelijk voor op de camping! En als je het vlees uit de folie haalt is het eenvoudig op te warmen in de braadpan. Ook zonder de folie op de barbeque – in een BBQ-pan of aluminiumbakje – is ons vlees eenvoudig te verwarmen.

Ik vind het wat weinig saus, wat nu?

Met name in de tijd van stampotten en winterkost kan het zijn, dat u de hoeveelheid jus in de verpakking net niet voldoende vindt. U kunt heel makkelijk de hoeveelheid in het pakje als basissaus gebruiken voor een heerlijke jus.

 

Klik hier om ook even te kijken bij inspiratie & recepten.

Waar kunnen we het vlees kopen?

Ons vlees is bij de goede supermarkten te koop. Op dit moment landelijk bij de Jumbo en regionaal bij diverse andere supermarkten. Klik hier voor een overzicht van alle supermarkten waar je onze producten kunt vinden.

Is jullie rundvlees ook via internet te bestellen?

Nee, dat is niet mogelijk. We voldoen aan strenge wetten en certificering en onderdeel daarvan is dat we al onze producten gekoeld moeten vervoeren. Opsturen van vlees via bijvoorbeeld een pakketdienst is daarom geen optie.