Sukadelap wordt gesneden van de schouder. Er loopt een peesje door het vlees. Daaraan ontleent de sukadelap zijn naam en zijn specifieke smaak en structuur. Het peesje lijkt na bereiding op sukade en bepaalt mede de smaak en malsheid van het vlees.
Voedingswaarde |
100 g |
150 g* |
RI % |
RI** |
Energie: Kcal |
112 |
168 |
8,4% |
2000 |
Energie: Kj |
472 |
708 |
8,4% |
8400 |
Vetten |
2,3 |
3,5 |
4,9% |
70 g |
– waarvan verzadigde vetzuren |
1,2 |
1,8 |
9,0% |
20 g |
Koolhydraten |
4,7 |
7,1 |
2,7% |
260 g |
– waarvan suikers |
0,8 |
1,2 |
1,3% |
90 g |
Eiwitten |
16,8 |
25,2 |
50,4% |
50 g |
Zout |
1,0 |
1,50 |
25,0% |
6 g |